GHP (Good Hygiene Practices-İyi Hijyen Uygulamaları) ürünlerin hangi koşullarda üretilmesi gerektiği konusunda kılavuzluk eder.

Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi adını verdiğimiz HACCP gıda güvenliği yönetim sisteminin bir ön gereksinimi olan GHP ( Good Hijyen Practise ) yani İyi Hijyen Uygulamaları; gıda üretim tesislerinin hijyenik tasarımı ve yapılandırılması, temizleme ve dezenfeksiyon yöntemlerini, gıda işlemede gıdaların mikrobiyal kalitesi, her işlem basamağının hijyenik operasyonu, personel hijyeni gibi uygulamaları içeren bir sistemdir.

GHP İyi Hijyen Uygulamaları, GMP İyi Üretim Uygulamalarını tamamlayıcı bir standarttır. Ayrıca Catering, Restoran ve kafeler için GCP İyi Catering Uygulamaları standardını da tamamlamaktadır.

Temelde üretim, satış ve toplu tüketimin yapıldığı yerin ve bu yerde çalışanların uyması gereken hijyen kurallarını kapsamaktadır. Bu kuralları şu alt başlıklar altında ele alabiliriz

  • Personel hijyeni,
  • Çalışan sağlığı,
  • Çalışma şartları,
  • Tesis ve ekipman bakımı,
  • Gıda temas yüzeylerinin hijyeni,
  • Pest kontrol,
  • Atıkların uzaklaştırılması,
  • Su kalitesi,
  • Tuvalet ve el yıkama alanları,
  • Çapraz kontaminasyonun önlenmesi  

Hızlı Erişim

Akreditasyonlar & Yetkiler

Dokümanlara ulaşmak için tıklayınız

Online Başvur

Tüm başvurularınız için tıklayınız.

Sorgula & Randevu Al

Sertifika ve Rapor sorgulamaları için tıklayınız

Dokümanlar  & Formlar

Dokümanlara ulaşmak için tıklayınız

Kullanıcı Girişi

Tüm müşteri ve denetçi kullanıcı işlemleriniz için tıklayınız

Müşteri Anketleri

Müşteri anketlerimize ulaşmak için tıklayınız

Hizmetlerimiz