LEJYONELLA VE HAVUZ KONTROLLERI

LEJYONELLA VE HAVUZ KONTROLLERI

Bakteriler genel olarak nemli ortamlarda ve akintilarda kolayca barinmakta ve çogalmaktadir. Lejyonella hastaligina   klima hastaligi dendigi olmaktadir. Çünkü bakteriler klima içinde kolayca yerlesmekte ve insan vücuduna girmektedir. Bu bakteriler klimada yasayabiliyor ve yayilan havayi insanlarin  solumasi ile  bünyeye yerlesebiliyor.

Ciddi ve ölümcül  olabilen lejyoner hastaligina yakalanmamak için dezenfekte edilmis ortamlarda bulunmak ve kullanilan su sistemli cihazlarin bakimina özen göstermek gerekmektedir. Bu açidan gidalarin su bulunan kisimlarina çok fazla dikkat etmek gerekmektedir. Kullanim suyunun en az yarim saat 70 derecede kaynatilmasi çok önemlidir. Klorlama yöntemi , kanser etkisi yüzünden çok fazla tercih edilmemektedir. Bunun yerine  etkili bir temizleme  yöntemi olarak metalik iyonizasyon daha fazla kullanilmamaktadir.

Ayni sekilde  havuzlar içinde en büyük tehlike bakteri olusumudur. Güvenli ve saglikli bir havuzun  olabilmesi için standartlara uygun olmasi ve dezenfeksiyon kurallarina uyulmasi gerekmektedir. Havuz suyunun  özelliklerinin, standartlara uygun olmasi gerekmektedir.


Abone olun

Güncel bilgiler E Mailinize gönderilecektir